Louise tog en virtuell tur till Mariebergsskogen Foto: SVT

Virtuell cykeltur till barndomens kvarter

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes Resurscentrum – Karlstads nya mötesplats för stöd och vardagspraktiska lösningar för äldre personer.

Resurscentrum är ett korttidsboende för seniorer som ligger intill Stadsträdgården i centrala Karlstad. Här finns mycket av kommunens förebyggande verksamheter inom vård och omsorg samlad bland annat anhörigstöd, demensteam, dagverksamheter, frivilligcentral och diverse aktiviteter.

Med det nya Resurscentrum hoppas kommunen, i samarbete med landstinget, att äldre ska kunna fortsätta att vara självständiga i sin vardag. Detta med hjälp av stöd och smarta lösningar. De smarta lösningarna är enligt kommunen produkter som underlättar vid måltider, hygien och andra vardagliga sysslor.

En virtuell tur till Mariebergsskogen

Under dagens premiärvisning kunde besökarna kika in i ett visningsrum och i en visningslägenhet. Det gick också att ta en virtuell cykeltur i sin barndoms kvarter. En av testcyklisterna var Louise som befann sig på plats men som var lite hemlighetsfull med sitt efternamn.

– Jag tycker det går bra, alla tiders. Och så får jag vara i Mariebergskogen, säger hon och pekar mot skärmen fram på cykeln.

Är detta dina gamla hemkvarter?

– Innan jag fick ont i fötterna så var jag mycket och gick i Mariebergskogen, väldigt mycket. Men de sista två åren har inte det gått. Därför blev jag så jädra glad när det här kom, säger Louise som gärna vill göra fler virtuella utflykter framöver.

Vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstad och Landstinget i Värmland håller även just nu på med ett gemensamt arbete för att starta ett mobilt läkarteam och mottagningsverksamhet på Resurscentrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.