Många elever går upp i skogsdungen och tittar på blodspåren som finns i mossan och på gångstigen som leder bort från skolan. Foto: SVT

14-åring knivhuggen i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen fick polisen i Borås larm om att en pojke knivhuggits i ett skogsparti nära en skola på Hässleholmen, i Borås. Pojken ska ha knivhuggits i benet.

Larmet kom in klockan 11.23. Enligt den som anmälde ska misshandeln ha skett i ett skogsparti i närheten av en skola.

– Pojken har knivhuggits i ena benet och förts till sjukhus, säger polisen presstalesperson Tommy Nyman. Vi håller förhör med honom just nu.

I vilket skick var han?

 – Jag vet att de pratade med honom i ambulansen.

Dådet skedde i ett skogsparti, kallat Bodaskogen, bakom en idrottshall vid Våglängdsgatan.

Vid 14-tiden kunde polisen gripa en 15-årig pojke, också elev på skolan, som misstänks för knivskärningen. Förhör kommer att hållas med honom.

Enligt polisen handlar det om en konflikt som gått för långt:

– Det är fruktansvärt, unga människor ska överhuvudtaget inte ha några vapen och man ska kunna lösa sådana här konflikter utan våld, säger Tomas Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås.

Polisen hade planerat möte på skolan

Många elever går upp i skogsdungen och tittar på blodspåren som finns i mossan och på gångstigen som leder bort från skolan. Stämningen är lugn men alla pratar om det som har hänt.

– Han satt inne på lektion och så plötsligt sprang han ut, berättar en elev som SVT Nyheter Väst talat med. En stund senare hörde vi polissirener.

– Rektorn på skolan hade ett planerat möte med polisen så polisen var på plats blixtsnabbt, säger Ann-Christin Barsjö-Stomberg som är tillförordnad områdeschef i Stadsdelsförvaltningen Öster i Borås.

Mötet ska inte ha varit knutet till någon särskild händelse utan en del i det brottsförebyggande arbetet.

– När man är rektor för en skola har man ett upparbetat samarbete med polisen, säger hon.

Ann-Christin Barsjö-Stomberg berättar att stadsdelsledningen är fullt involverad i arbetet kring händelsen och att personalen kommer att informeras klockan 14:30.

Bodaskolans rektor, Lennart Forsman, säger till SVT Nyheter Väst att lektioner pågår som vanligt.

I den förundersökning som inletts är brottsrubriceringen grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.