Åklagaren om misstänkta mordet i Gårdsten: ”Oerhört tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs tingsrätt häktar den man i 50-årsåldern som på sannolika skäl misstänkt för mordet på sin fru och sina tre barn. Kammaråklagare Helena Treiberg Claeson beskriver fallet som mycket tragiskt.

Det var i torsdags förmiddag som räddningstjänsten kallades till en fastighet i Gårdsten i Göteborg, efter uppgifter från grannar om brand. På plats påträffar de en man i 50-årsåldern utanför, och i den brinnande lägenheten hittas en död kvinna och tre barn, det yngsta i tvåårsåldern.

LÄS MER: Advokaten om den misstänkte: ”Han är oförstående”

Barnfamilj död i Gårdsten

Ett av barnen dödförklaras på plats, ett avlider i ambulansen och ett avlider på sjukhus. Mannen är make respektive far till kvinnan och barnen, och nu på sannolika skäl misstänkt för mord på alla fyra.

LÄS MER: Man häktas för mord på kvinna och tre barn

– Han är häktad på sannolika skäl. Utredningen gav anledning att öka misstankegraden, men jag kan inte gå in på varför i nuläget. Det hela är oerhört tragiskt. Jag kan inte jämföra med något liknande jag varit med om, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson i intervju med SVT Nyheter.

LÄS MER: Detta har hänt: Kvinna och tre barn hittade döda

Vad händer nu?

– Utredningen forsätter. Polisen har jobbat jättebra, de satt sent i går och höll förhör och skickade mig ett protokoll på 300 sidor under gårdagskvällen. Obduktionen sker nästa vecka, det är mycket som kvarstår i arbetet, säger Helena Treiberg Claeson.

Vet ni något om motivet?

– Nej, inte i nuläget.

LÄS MER: Grannen Göran: ”Det är vansinnigt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barnfamilj död i Gårdsten

Mer i ämnet