Man häktad för grov smuggling – greps på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern från Tibro greps på Arlanda efter misstankar om att ha smugglat dopningsmedel. I julhelgen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för grov smuggling.

– Han har erkänt, säger mannens försvarare Tomas Algons.

Mannen greps den 19 december på Arlanda flygplats och anhölls tre dagar senare. På julafton häktades han på sannolika skäl för grov smuggling. Enligt mannens försvarare Tomas Algons har den 40-årige Tibrobon erkänt brottet.

– Han har erkänt smugglingsbrott men har överklagat häktningen eftersom han inte anser att att det är grovt. Som jag ser det har han lagt alla kort på bordet och det finns inga nytta med häktningen, säger han.

Enligt Tomas Algons ska mannen ha smugglat in flera olika slags testosteronbaserade dopningsmedel för vidareförsäljning i Sverige.

Dömd tidigare

Enligt P4 Skaraborg är mannen tidigare dömd för liknande brottslighet, bland annat för att ha beställt narkotikaklassade tabletter i en postförsändelse till Sverige från Filippinerna.

SVT Nyheter Väst har försökt nå kammaråklagare Peter Larsson på Internationella åklagarkammaren i Göteborg utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.