En allvarlig trafikolycka inträffade på lördagen utanför Grästorp. Foto: SVT

Ambulanshelikopter larmad till allvarlig olycka

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar har kolliderat vid Tengene kyrka i Grästorps kommun. En av bilarna voltade och låg på taket. Två personer har förts med ambulans till sjukhus.

Olyckan inträffade vid 17.45 på lördagskvällen. Fyra vuxna och två barn var inblandade i olyckan.

Det är oklart hur krocken gått till, men enligt uppgifter från platsen har en bil voltat och hamnat på taket på vägbanan. Den andra bilen hamnade vid sidan av vägen. Enligt polisen befann sig två vuxna och en bebis i bilen som voltade.

– Flera ambulanser och ambulanshelikopter är larmade dit, sa Jesper Rydeling vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg strax efter olyckan.

Enligt SOS har två personer förts till sjukhus med ambulans. Personerna ska dock inte vara allvarligt skadade.

– Det har gått bra och de är bara lindrigt skadade, säger Magnus Areflykt vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg vid 19.30.

Magnus Areflykt hade då precis kommit tillbaka från olycksplatsen och berättade att man vände på bilen som voltat så att den skulle kunna transporteras av bärgare. När han lämnade platsen hade ett körfält släppts på för trafik igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.