Under förra veckans hårda vinterväder rann så mycket vatten in i lokalen att personalen tvingades flytta lampor och datorer för att det inte skulle inträffa någon allvarlig olycka. Foto: TT

Arbetsförmedlingen stänger på grund av regn

Uppdaterad
Publicerad

Ovädret har i flera år ställt till med bekymmer för arbetsförmedlingen i Lysekil. Nu stänger man sina lokaler med omedelbar verkan.

– Jag kan inte låta mina medarbetare utsättas för fler risker, säger Anna Johansson, chef för arbetsförmedlingen i Bohuslän i ett pressmeddelande.

I flera års tid har väder och vind ställt till med problem för arbetsförmedlingen i Lysekil. Under förra veckans hårda vinterväder rann så mycket vatten in i lokalen att personalen tvingades flytta elektrisk utrustning för att det inte skulle inträffa någon allvarlig olycka. Nu har Anna Johansson, chef för Arbetsförmedlingen Bohuslän, beslutat att stänga lokalen helt och hållet.

– Med vetskap om detta såg jag ingen annan utväg än att stänga lokalerna, säger hon i ett pressmeddelande.

SVT Nyheter Väst har varit i kontakt med arbetsförmedlingen som bekräftar att bekymret med dåliga lokaler är flera år gammalt.

Letar nya lokaler

Trots upprepade påstötningar hos fastighetsägaren har inte problemet åtgärdats.

Nu inleds arbetet med att hitta nya lokaler för redan inbokade besök. Tills vidare hänvisas kunder till arbetsförmedlingarna i Munkedal och Uddevalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.