Foto: SVT

Arenor avgörande för större publik

Uppdaterad
Publicerad

För fem år sedan fick bandyfästena Vänersborg och Lidköping inomhusarenor för bandy. Publiksnittet har ökat sedan dess men på helt olika sätt.

Sedan Villa Lidköping började spela i sin inomhusarena har deras publiksnitt näst intill fördubblats. Från 1.534 personer per match till 2.969. För IFK Vänersborg däremot har arenan inte alls fått samma effekt. Där har snittet endast ökat från 1.420 till 1.682.

– Jag tror att de i Lidköping stod bakom sin arena från början. I Vänersborg var det en del diskussioner efter bygget och vi har nog lidit av det. Men efter bandy-VM 2013 och fram tills nu känner vi att vi är på rätt väg, säger IFK Vänersborgs klubbchef Roland Olin till SVT Västnytt.

Elitserien i bandy 2014-2015

Vill utmana Villa

IFK Vänersborg stod sportsligt för en imponerande försäsong. Inte minst finalplatsen i World Cup gav stort eko i bandyvärlden. Nu tror laget att de på allvar kan utmana Villa Lidköping om att bli Västsveriges bästa lag.

– Definitivt kan vi bli bättre än dem i år, senaste matchen spöade vi dem så det kan vi definitivt bli, säger tränaren Stefan Karlsson till SVT Västnytt och slår fast att årets målsättning till att börja med är slutspel.

Tror på publiksuccé

När IFK Vänersborg på fredagskvällen tar emot Edsbyn i elitseriepremiären så hoppas klubbchefen på publiksuccé.

– Rimligtvis borde det komma någonstans mellan 2.500 och 3.000 personer med tanke på våra senaste framgångar, säger Roland Olin.

Det är långt över ert senaste snitt?

– Ja, det är det men så är det bandypremiär också.

Villa Lidköping inleder också säsongen på hemmaplan. På fredagskvällen tar de emot Vetlanda.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i bandy 2014-2015

Mer i ämnet