Åtalas för ytterligare en förskolebrand

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-årige mannen åtalades för att ha förberett en förskolebrand i Falköping. Nu åtalas han för ännu en mordbrand som inträffade i augusti.

Mannen, som åtalades vid Skaraborgs tingsrätt i september för förberedelse av mordbrand på Kyrkerörskolan i Falköping den 4 juli, åtalas nu för ytterligare ett branddåd.

I stämningsansökan, som lämnades in till Skaraborgs tingsrätt under fredagen, åtalas han för mordbrand på förskolan Urd i centrala Falköping 2 augusti i år.

Hällde diesel i förråd

Enligt åtalet ska 18-åringen ha hällt diesel mot väggar och golv i ett intilliggande förråd varpå byggnaden, som var i trä och hade ett beräknat värde på nio miljoner kronor, totalförstördes.

SVT nyheter Väst har vid flera tillfällen tidigare berättat om branden i Falköping. Förskolan, som var på väg att öppnas igen efter att ha varit stängd en tid, skulle ta emot 28 barn. 

Förhållande till eld

18-åringen ska bland annat ha haft ett speciellt förhållande till eld, vilket hans mamma berättat om i polisförhör och spelar en central roll i åklagarens bevisning.

Mannen erkänner de faktiska omständigheterna men förnekar uppsåt. Han åtalas även för skadegörelse efter en misstänkt containerbrand i juli. I det fallet erkänner han brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.