Foto: SVT

Misstänkt erkänner att han varit på platsen

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som misstänks för fredagens mord i Västra Frölunda har i förhör erkänt att han befann sig på platsen. Det bekräftar polisens talesman Björ Blixter. Under söndagen kommer åklagaren att inge en häktningsframställan till tingsrätten. Brottsmisstanken är mord och häktningsförhandlingar hålls troligen under måndagen.

Och polisen bekräftar för TT att det hus i Partille där man gjorde husrannsakan före gripandet i Vara är mannens bostad.

Försvarsadvokat Peter Nolby har träffat sin klient två gånger.

Mördad kvinna Göteborg

-Efter häktningsförhandlingen kan vi tala om hans inställning till anklagelsen. Men jag vill inte förekomma det, säger han till TT.

Hade polisanmält mannen

Den kvinna som sköts till död i Högsbohöjd på fredagsmorgonen hade både ansökt om kontaktförbud och polisanmält den misstänkte gärningsmannen två gånger: En gång för ofredande och en gång för misshandel.

Båda anmälningarna lades ner och därmed fick även ansökan om kontaktförbud avslag, enligt polisens presstalesman Björ Blixter.

– Det fanns inte tillräckligt med substans i anmälningarna för att det skulle hålla, säger han till Västnytt.

Det var i samband med anmälningen om ofredande som kvinnan ansökte om kontaktförbud. När anmälningen lades ner fick kontaktförbudet avslag. Anledningen att kvinnans anmälan om misshandel lades ner var enligt polisen att mannen och kvinnan hade varsin version av vad som hade hänt. Ord stod alltså mot ord.

Greps utanför Vara

Den man i 50-årsåldern som nu har gripits misstänktes i ett tidigt skede under fredagsmorgonen. Vittnen på platsen kände igen honom och visste vem han var, eftersom han och den avlidna kvinnan ganska nyligen hade avslutat sin relation.

Varken den misstänkte mannen eller kvinnan är skrivna i området där skotten avlossades, enligt polisen.

Under fredagsförmiddagen greps den misstänkte mannen utanför Vara. I samband med gripandet slängde han ut ett vapen ur sin bil. Polisen ska nu undersöka det för att ta reda på om det är mordvapnet.

Fakta

Skottdramat i Högsbohöjd

Larm om skottlossningen når polisen 07.11. Ambulans kallas till platsen. På parkeringen hittas en kvinna med skador i ansikte och rygg. Kvinnan körs till sjukhus.

Hon förklaras avliden strax efter klockan 10. Anhöriga underrättas.

Något senare griper polisen en misstänkt gärningsmän, en man i 50-årsåldern. Den misstänkte befann sig i en bil och gripandet skedde odramatiskt utanför Göteborg.

Källa: Polisen (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mördad kvinna Göteborg

Mer i ämnet