Rånade på vapen i sin bostad. Foto: TT

Band kvinna – stal skjutvapen

Uppdaterad
Publicerad

Flera rånare band kvinna – i sitt eget hem – och tvingade till sig skjutvapen under hot. Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.

Det var strax efter klockan 21 under tisdagskvällen polisen fick in larmet. Flera personer ska ha tagit sig in hos en tävlingsskytt i en lantligt belägen bostad i Vänersborgs kommun. Väl inne i bostaden ska de ha hotat henne med pistolliknande föremål.

– De har tvingat personen att öppna vapenskåpet och sedan bundit denne, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region väst.

Efter att rånarna hade försvunnit i en bil lyckades kvinnan ta sig loss och larma polisen.

Fick med sig skjutvapen

Rånarna ska ha fått med sig både handeldsvapen och gevär. Men exakt vilka typer av vapen det handlar om vill polisen inte säga.

– Det vet vi men det är inget vi går ut med, säger Tommy Nyman.

Inte heller hur många de var.

– Vi vågar inte säga mer än att det är flera personer, säger han.

Grovt rån

Brottet rubriceras som grovt rån.

– Utgångspunkten för grovt rån är att det är under vapenhot med riktigt vapen. Men det kan ju ändras senare, säger Tommy Nyman.

Finns det något känt motiv till det här?

– Inte så vitt jag vet, men det måste ju finnas en kunskap om att det finns vapen där.

Söker vittnen

Det ska inte finnas några misstänkta för brottet ännu.

– Vi håller förhör med målsägande och vi kommer att titta om det finns människor på platsen vi kan höra. Det är en ganska lantligt beläget men det kan finnas iakttagelser runt omkring ändå, eftersom att det är rätt tidigt på kvällen som det hänt, säger Tommy Nyman.

Under dagen kommer även en brottsplatsundersökning att göras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.