Som vi kunde berätta under onsdagen så har en hamburgerrestaurang i Göteborg fått kritik av Miljöförvaltningen efter ett kontrollbesök i december. Restaurangen i fråga, Tugg Burgers på Drottninggatan, kritiserades för att förvara sin färs i för hög värme vilket ökar risken för bakterier.
Problemet med detta är att hamburgarna då kan bära på hälsofarliga bakterier om de tillagas i lägre temperaturer, som tex ”medium”. Något som tidigare varit en standard på restaurangen.
Tänker rättare sig efter stadens synpukter
– Det är så vi tycker att burgarna ska serveras. Men vi respekterar förvaltningens synpunkter och kommer därför köra på helstekt tills dess att de godkänner våra nya rutiner. För förhoppning är att det kommer ske inom en väldigt snar framtid, säger ägaren Mikael Viklander.
Läs mer: Hamburgaren kan göra dig svårt sjuk
Enligt Mikael Viklander ska de se över sin kylutrustning då de efter miljöförvaltningens besök insett att de inte haft den temperaturen på köttet under hela tillagningskedjan som eftersträvat.
– Vi tycker att vi haft en bra dialog med miljöförvaltningen och tror inte att det här ska behöva vara ett problem särskilt länge till, säger han.
Något exakt datum för när problemet ska vara löst kan han dock inte ge, vilket alltså innebär att restaurangens besökare får nöja sig med genomstekta hamburgare tills vidare.