Barn i 3-årsåldern hittades ensamma vid väg

Uppdaterad
Publicerad

Två små barn, två och tre år gamla, hittades barfota ensamma vid en väg på Hisingen i Göteborg. Polis vet inte var föräldrarna är.

Det var mitt under morgontrafiken, vid niotiden på tisdagsmorgonen, som polisen larmades till en busshållplats på Hisingen i Göteborg sedan någon observerat två små barn vid vägen. Barnen ska enligt anmälaren promenera ensamma, barfota längs vägen.

– Uppgifterna vi fick var att de befunnit sig på platsen i runt en timme själva utan att några föräldrar synts till, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen.

Patrullen som kom till platsen uppskattade att barnen är runt två-tre år gamla. De var barfota och polisen kunde inte få information av barnen om var föräldrarna fanns.

Kördes till Socialtjänsten

Polisen körde därför barnen till kommunens socialtjänst och upprättade en anmälan om fara för barn. I nuläget vet man inte mer om varför barnen befann sig på platsen eller var föräldrarna är.

– Vad jag vet så har vi inte fått in någon anmälan om försvunna barn, säger Tommy Nyman.

I nuläget är ingen polisanmälan upprättad i ärendet. Barnen är nu omhändertagna av socialtjänsten och enligt polisen är det där man söker efter föräldrarna.

Letar efter föräldrarna

Socialtjänsten på Norra Hisingen bekräftar för SVT Nyheter att man har tagit emot två barn samt att arbetet nu pågår för att ta reda på vad som hänt. I övrigt kan man i nuläget inte kommentera det enskilda fallet.

– Jag måste ta reda på vad som har hänt och därefter göra en bedömning om vad vi kan berätta. Men rent generellt kan jag säga att man i första hand får försöka ta reda på föräldrarna, utreda omständigheterna, bedöma hur gamla barnen är och därefter bestämma sig för vilka åtgärder som behövs, säger Gun Olsson, områdeschef för socialtjänsten Norra Hisingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.