En alkoholhaltig överraskning på Bengts trappa. Foto: Privat

Bengt har fått en hemlig öl-vän – nu försöker han ta reda på vem det är

Uppdaterad
Publicerad

Bengt från Vargön har fått en hemlig vän av bästa sort. En som lägger öl på hans trappa. Nu efterlyser Bengt sin okända dryckesbroder i sociala medier. Tips som leder rätt vill han belöna med en trisslott.

Det stora öl-mysteriet började för två månader sedan i samband med en nedskräpning av Bengts trädgård – någon hade ställt en kasse med tomburkar på hans tomt. I ett inlägg på en facebook-grupp om Vargön skickade Bengt med en besk hälsning till skräpsyndaren: ”I stället för att bara slänga tomburkar så ring på och bjud på en öl istället”.

”Kommer oftast på lördagar”

Men uppmaningen fick – tvärtemot Bengts tankar – önskad effekt. Nu har Bengt vid tre separata tillfällen den senaste månaden fått en öl serverad på sin trappuppgång. 

– De har oftast dykt upp på lördag eller söndag, säger Bengt till GP.

Utlovar belöning

Har du någon favorit-dryck i öl-segmentet?

– Njae, jag tycker faktiskt om det mesta, säger Bengt till SVT Nyheter.

Men Bengt har inte gett upp kampen om sin nye vän – han har nämligen ytterligare ett sociala medier-ess i rockärmen. I Vargön-gruppen har skickat in ett till meddelande där han ber om hjälp att lokalisera sin generöse vän. Löftet: En trisslott till den som får mysteriet att klarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.