Ola Klevenås, styrelseledamot Bergums IF. Foto: SVT

Bergums IF: ”Helt oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Ledaren från Bergums IF skrek grova kränkningar under söndagens match. Klubben överväger att låta honom sluta som tränare.

Ola Klevenås är styrelseledamot i Bergums IF. Efter söndagens match fick han mycket att göra.

– Det ringde hela dagen igår. Vi har agerat i styrelsen och tagit kontakt med föräldrar, med ledare, med alla runt om i föreningen som är ansvariga.

Matilda Brinck Larsen

Han var själv inte på plats vid matchen men har fått händelsen återberättad för sig.

– Det ska ha varit en ganska hård match där ledaren från vår klubb till slut har reagerat på ett helt oacceptabelt sätt, och bråkat, skällt och betett sig illa, säger Ola Klevenås.

Se klippet: Här skriker ledaren könsord åt motståndarna

Ledaren själv försvarar sig med att motståndarlagets spelare ska ha betett sig illa och spelat fult. Men det spelar ingen roll, tycker Ola Klevenås.

”Ska vara förebilder”

– Våra ledare ska vara förebilder. Även om det varit en hård match och kanske fult spel så ska han bete sig bra. Han är en förebild och ska sköta sig, säger Ola Klevenås. 

Klubben håller nu på att utreda händelsen för att få ”hela bilden”. 

– Sedan kommer vi ta ett beslut kring framtiden i klubben för den här ledaren. Vi tolererar varken trakasserier eller hot eller rasism, det får inte förekomma. Så det är allvarligt.

Har ni varit med om något sådant här tidigare?

– Inte så här allvarligt, nej.

Möte med Sandarna

Det var också en annan ledare med från Bergums IF vid matchen. Den ledaren och spelarna har nu tagit initiativ till ett möte med Sandarna på torsdag.

– Vi har bjudit in Sandarna och tänkte grilla och kolla någon EM-match. Vi vill ha en bra avslutning på det här och be om ursäkt på ett korrekt sätt. De har tackat ja och kommer gärna, säger Ola Klevenås.

Läs också: SVT Sports granskning – #domarkrisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matilda Brinck Larsen

Mer i ämnet