Foto: SVT

Bil exploderade vid gasstation

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fördes till sjukhus efter att en bil exploderat vid en gastankningstation i Borås. Vrakdelar från bilen flög flera meter från platsen. – De har haft änglavakt, säger Anders Uhrbom,vid polisen i Borås.

På fredagseftermiddagen exploderade en bil vid en gastankningsstation i Åhaga i Borås. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

Enligt polisen ska tre personer ha skadats vid händelsen och två av dem fördes med ambulans till sjukhus. Hur allvarligt de inblandade personerna skadat sig är oklart men enligt polisen ska de troligen ha klarat sig med lindriga skador.

– De har haft änglavakt, säger Anders Uhrbom, polisassistent vid polisen i Borås.

”Hela marken skakade”

Smällen var rejäl och vrakdelar från bilen flög många meter från platsen.

– Jag kände explosionen mer än jag hörde den. Hela marken skakade, säger ett vittne som Borås Tidning pratat med.

– Det finns inga synliga skador på gastankningsstationen så troligen är det bilen som orsakat explosionen, säger Anders Uhrbom.

David Malm, drifschef för biogas på Boras stad Energi och miljö säger till Borås Tidning att de inblandade tankat fel.

– Det är en utländsk gasolbil som försökt tanka i vår komprimerade gastankstation. Gasolbilen klarar 10 bar, men stationen är ämnad för bilar som klarar 200 bar, säger han.

Det som finns kvar av bilen ska tas i beslag av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.