Bilist kraschade in i vägräcket – i motsatt riktning. Foto: Mikael Berglund

Bil flög över mitträcket på motorvägen och kraschade

Uppdaterad
Publicerad

Vid en olycka på E6 söder om Uddevalla flög en bil över mitträcket och kraschade i motsatt riktning på den hårttrafikerade motorvägen. Bilen totaldemolerades men föraren klarade sig utan fysiska skador.

En bilist på E6 mellan Uddevalla och Stenungsund var vid halv sjutiden under morgonen med om en smått osannolik olycka. Bilisten som kör i södergående riktning förlorar av okänd anledning kontroll över bilen och kör in i mitträcket.

Bilen far sedan upp i luften och flyger över både de mitträcken och den gräsplätt som är emellan motorvägens båda körbanor. Sedan kraschar bilen in i vägräcket mot diket i motsatt riktning.

När bilen kraschar har den alltså flugit över minst tre filer, två vägräcken och en gräsplätt på en hårt trafikerad motorväg.

– Det måste ha varit en redig luftfärd. Det är en sådan fruktansvärd tur att det inte gick riktigt illa, säger insatsledare K-G Persson.

Bilen blev totaldemolerad men föraren som åkte med till sjukhus för kontroll ska enligt räddningspersonalen på plats dock ha klarat sig utan påtagliga fysiska skador.

– Han har haft en fruktansvärd tur. Tänk om han hade krockat med en mötande bil. Det här är en väldigt trafikerad väg. Det hade kunnat gå hur illa som helst, säger insatsledare K-G Persson.

Under räddningsarbetet stängdes en fil av på motorvägen och olyckan har lett till störningar i morgontrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.