Pojke avled efter att bilförare körde in i träd

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig pojke har avlidit efter en bilolycka i går kväll där föraren kört in i ett träd vid Karstorp utanför Tidaholm.

– Det stämmer, en 15-åring har avlidit, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

Det var i Karstorp strax norr om Tidaholm som olyckan inträffade sent i går kväll. Larmet kom in till polisen strax innan kl 22, och flera patruller och räddningstjänst skickades till platsen. En person hittades då död, en var allvarligt skadad och en person hade avvikit från platsen.

Person avvek från platsen

Den person som avvek från platsen ska inte vara misstänkt för något brott utan påträffades efter några timmar en bit därifrån, med lindriga skador. Enligt polisen är det inte ovanligt att personer avviker från olycksplatser.

– Det är inte ovanligt att personer avviker på grund av chock, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

Misstänkt drograttfylla

Bilföraren som vårdas på sjukhus med allvarliga skador är nu misstänkt för drograttfylla, vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död.

– Det finns tydliga tecken på att föraren är drogpåverkad. Det är standard att göra både utandningsprov och blodprov vid sådana här händelser, men ibland går det att se på en person om den är drogpåverkad, säger Hans Lippens.

Vad gör ni nu?

– Ärendet är överlämnat till trafikpolisen, och bilen är tagen i beslag för undersökning, säger Hans Lippens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.