En personbil körde av vägen och rakt in i ett elskåp på Vinkelvägen i Svenljunga. Detta ledde till att flera hushåll i närområdet släcktes ner under lördagen. Foto: Joakim Eriksson, Agena Foto.

Bil körde omkull elskåp

Uppdaterad
Publicerad

En personbil körde av vägen och rakt in i ett elskåp på Vinkelvägen i Svenljunga. Detta ledde till att flera hushåll i närområdet släcktes ner under lördagen.

– Det var flera hus som släcktes så vi har felanmält till Vattenfall som äger nätet där. Jag hoppas att de har åtgärdat det snart, säger en ledningsoperatör på Södra Älvsborgs Räddningsförbund.

Det var runt halv två-tiden på lördagen som bilen av okänd anledning körde av vägen och rakt in i elskåpet. Ingen ska ha blivit skadad i samband med händelsen.

Enligt Vattenfall ska inga av deras kunder ha förlorat strömmen.

– Vi har inte någon person på plats än men är på väg dit. Vad vi kan se är att strömmen fungerar som den ska, förmodligen har inget gått sönder, säger Heidi Stenström, pressekreterare på Vattenfall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.