Foto: Maria Myrén

Bil kraschade rakt in i Marias hus

Uppdaterad
Publicerad

Maria Myrén från Åmål fick en obehaglig överraskning när hon satt med sin treårige son i vardagsrummet. Plötsligt kraschade en bil rakt in i huset.

– Jag satt och tittade på tv med min lille son när vi hörde en kraftig smäll och bilen kom rätt in i huset, berättar hon.

Maria Myrén satt och tittade på tv med treårige sonen på fredagsförmiddagen när en bil plötsligt sladdade in i trädgården och körde rakt in i huset.

– Det är klart att jag blev rädd, det var ju en kraftig smäll. Bilen körde rakt in i vårt uterum och vardagsrummet ligger ju precis innanför, berättar hon.

SOS fick larmet vid halv elva-tiden om att en bil kraschat rakt in i bostadshus och när SVT Nyheter Väst får tag på Maria Myrén som bor i huset har räddningstjänsten lyckats få bort bilen. Enligt polisen var det en artonårig man som körde, men det är oklart vad som kan ha orsakat olyckan.

– Jag har ingen aning, han sa att han väjde för ett djur och fick sladd, säger Maria Myrén.

Halt väglag

Enligt räddningstjänsten var det halt på platsen.

– Det var halt på platsen i alla fall, men det var inga allvarliga saker, det var ingen som blev skadad, säger Lars-Ove Öhrn, räddningschef på räddningstjänsten i Åmål.

”Tur att ditt barn inte var ute”

Enligt Maria Myrén så körde föraren bland annat ner en häck, ett elskåp och grannens staket innan den krockade med uterummet.

– Han var chockad och sa att det var tur att ditt barn inte var ute, berättar hon.

Hur mår din son?

– Jo, han mår bra, vi hade tur.

Enligt polisen fick bilen bärgas från platsen. Det finns ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.