Bilar totalförstörda efter brand i garage Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO

Bilar totalförstörda efter brand i garage

Publicerad

Ett garage söder om Ulricehamn blev totalförstört i en brand under natten till torsdagen. Två bilar förstördes i lågorna.

Larmet om branden i garaget som ligger i Sträckås, strax söder om Ulricehamn, kom vid 00.40. När räddningstjänsten anlände brann det för fullt.

– Det var mer eller mindre övertänt när vi kom fram. Det är en totalskada där, säger Niklas Ignell, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Ingen spridningsrisk

Förutom räddningstjänsten ryckte både polis och ambulans ut men inga personer skadades i branden. Däremot blev två bilar helt förstörda, en bil stod parkerad i garaget och en utanför. Närmsta byggnad låg 25 meter från huset men enligt räddningstänsten var det aldrig någon risk för spridning.

Sannolikt elfel

Enligt polisen finns ingen misstanke om brott i samband med branden.

– Undersökningen på plats visar inte på brott utan att det ska sannolikt handla om ett elfel i ett elskåp, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl på polisen i region väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.