Biljakt genom centrala Göteborg. Foto: TT

Biljakt genom Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick korn på en bil med falska registreringsskyltar i Göteborg. Men bilen ville inte stanna och polisen fick följa efter. Senare grep två personer.

Strax efter klockan fyra på tisdagmorgonen upptäckte en polispatrull en bil med falska registreringsskyltar i Gamlestaden i Göteborg. De försökte få föraren att stanna bilen.

– Det var en svenskregistrerad bil med tyska skyltar på. Och den vägrade stanna, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

En polisjakt inleddes.

Färden gick först mot Olskroken och vidare förbi Tingstadstunneln längs E20.

– Men det gick i cirka 80 kilometer i timmen så det var rätt beskedligt. Det kan gå betydligt fortare, förklarar Johan Josarp.

Krockade med polisbil

Jakten fortsatte förbi Järntorget och polisen fattade beslut om att lägga ut spikmatta. Men innan de hinner lägga ut den fick färden ett tvärt slut – med en smäll.

– Det var de som körde in i polisbilen, säger Johan Josarp.

Biljakten, som började i Gamlestaden och slutade i Annedal, nära Linnéplatsen, pågick i ungefär tio minuter.

– När vi slog på chassinumret såg vi att den var stulen, säger han.

En man och en kvinna i 35-årsåldern greps för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Och kvinnan kördes till sjukhus sedan hon klagat på smärtor i ena armen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.