Blödande man uppsökte akuten – polisen utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den man som vårdas på Mölndals sjukhus för skottskada i handen misstänkt för ett mord som skedde i Landskrona på torsdagskvällen.

Det var strax före klockan sex på morgonen som mannen körde till Mölndals sjukhus. Han hade en skadad hand och enligt polisen tyder allt på att det är en skottskada. Vid lunchtid på fredagen bekräftade polisen att mannen misstänks för ett mord i Landskrona på torsdagskvällen.

– Så fort han kom till sjukhuset och var misstänkt skottskadad så ringdes polisen. Han har inte livshotande skador och så snart som möjligt kommer han köras till polishuset för att bli förhörd, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Mannens bil, som har parkerats utanför akutintaget, har skador. Polisen ska göra en teknisk utredning.

– Det går inte att utesluta att skadorna på bilen hänger ihop med mannens skador, säger polisens presstalesperson, Ulla Brehm.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Helsingborg har en person anhållits misstänkt för mordet i Landskrona.

Brottsrubriceringen är i nuläget mord alternativt dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.