Även om det inte handlar om ett konkret bombhot är det bombskyddet som tar hand om situationer gällande eventuellt farliga ämnen. Foto: SVT

Bokhandel avspärrad – bombgrupp på plats

Uppdaterad
Publicerad

En bokhandel har spärrats av och nationella bombskyddet är på plats i centrala Göteborg efter att en kvinna öppnat ett brev med pulver i. Området utanför butiken spärrades av men vid 13.50-tiden meddelade polisen att det troligen handlar om ett ofarligt ämne.

– Men avspärrningen är kvar en stund till, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Polisen fick larmet på fredagsförmiddagen. En kvinna som arbetar i bokhandeln hade fått ett brev till sin privata adress men valde, enligt polisen, att öppna det på arbetet.

Brevet visade sig innehålla vitt pulver.

– Vi behandlar det som ett misstänkt farligt ämne. Nationella bombskyddet är på plats för att undersöka saken. Rummet där brevet finns är avspärrat, sa polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Även om det inte handlar om ett konkret bombhot är det bombskyddet som tar hand om situationer gällande eventuellt farliga ämnen.

Vid 13.50-tiden kom den första preliminära rapporten.

– Bombskyddet har gjort en undersökning och preliminärt ska det handla om ett ofarligt ämne, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen.

”Undrar ju vad som händer”

I samband med kontrollen upprättades avspärrningar i riktning mot Vallgatan och Magasinsgatan.

– Men avspärrningen är kvar en stund till, undersökningen är inte helt klar än, konstaterar Ulla Brehm, vid 14-tiden.

Besökare på ett café alldeles i närheten berättar för SVT att de börjar känna sig ”luttrade”.

– Sånt här händer i Göteborg hela tiden, och man undrar ju vad som händer, säger en kvinna.

Polisen rubricerar händelsen som grovt olaga hot.

– Rubriceringen kvarstår, säger Ulla Brehm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.