Lägenhetsbrand i Frölunda. Foto: SVT

Brand i flerfamiljshus i Västra Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhetsbrand rasade på torsdagsmorgonen i Västra Frölunda. Enligt räddningstjänsten var branden fullt utvecklad, en person ska vara skadad.

Larmet kom strax innan klockan 07. Det är i ett flerfamiljshus på Karneolgatan som en lägenhet stod i brand.

– Branden är fullt utvecklad och vi håller just nu på att utrymma byggnaden, säger Dan Lindqvist, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt polisen har de boende i lägenheten förmodligen lyckats ta sig ut, det är dock inte bekräftat av räddningstjänsten.

Vid 07.40-tiden meddelar SOS att en person har förts till sjukhus med ambulans. Det är oklart med vilka skador.

Räddningstjänsten bekämpar branden med tre enheter och ett 20-tal brandmän.

Alla boende i flerfamiljshuset ska ha evakuerats.

Våg av bränder

Under onsdagskvällen skadades en man svårt i en lägenhetsbrand i Partille och enligt polisen har det varit flera bostadsbränder i länet det senaste dygnet.

Vid 23.30-tiden skadades också en man i en villabrand i Falköping. Det var en brand i en eldstad som hade spridit sig i villan och vid 01-tiden skadades enligt Skövde Nyheter en man i 70-årsåldern i en lägenhetsbrand i Skara.

Vid samma tid orsakade ett levande ljus en brand i ett gruppboende på Smörkärnegatan i Kallebäck i Göteborg.

En person fick lättare rökskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.