Sahlgrenskas kommunikationschef Lisa Klang berättar att det rör sig om runt 15 patienter på en psykiatrisk vårdavdelning som tillsammans med personal evakuerats till en annan lokal. Foto: SVT

Brand på Sahlgrenska sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt på fredagen ut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. En avdelning evakuerades.

– Det är mycket rök och vi jobbar med att få bort den nu, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Göteborg.

På fredagen larmades räddningstjänsten om en brand på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Branden ska ha startat i en madrass i en av byggnaderna på området.

– Branden ska ha släckts men det är tydligen väldigt mycket rök. Vi jobbar med att försöka bli av med den nu, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Människorna inne på avdelningen där det brunnit har evakuerats. Enligt polisenvar det inledningsvis oklart om någon skadats i branden och hur den startat. Polisen hjälper till med att dirigera om trafiken utanför byggnaden.

– Det blir väldigt trångt på gatorna där inne och vår primära uppgift är att hjälpa räddningstjänsten, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen.

”Ingen kom till skada”

Sahlgrenskas kommunikationschef Lisa Klang berättar att det rör sig om runt 15 patienter på en psykiatrisk vårdavdelning som tillsammans med personal evakuerats till en annan lokal.

– Patienterna har blivit tillfälligt evakuerade. Ingen kom till skada, säger Lisa Klang, strax före klockan 13.

Räddningstjänsten har satt in fläktar och försöker få bort röken.

– Ett rum är väldigt brandskadat, konstaterar Lisa Klang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.