Rökutvecklingen var inledningsvis kraftig vid branden i Volvo-fabriken. Foto: Mikael Berglund / SVT

Brand på Volvofabriken i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal brandmän kämpade med en fullt utvecklad brand vid Volvo Torslanda i Göteborg.

– Ett väldigt stort område som kräver stora insatser, sa Stefan Karlsson, insatschef.

– Vi har arbetat för att begränsa branden och skapa begränsningslinjer för att den inte ska spridas, sa Stefan Karlsson som är insatsledare för stabsarbetet.

Räddningstjänsten bedömde vid 17:40 att släckningsarbetet kommer pågå en bit in på måndagskvällen.

Volvo cars

”Två fotbollsplaner”

Det eldhärjade området är en del av ett större fabriksområde.

– Det är svårt att uppskatta men vi snackar om i alla fall två fotbollsplaner som är drabbat, sa insatschef Stefan Karlsson.

Under kontroll

Räddningstjänstens pressinformation uppgav vid 17:30-tiden att den öppna branden var släckt och att personalen nu arbetade med att släcka mindre bränder i väggar och takkonstruktioner.

Räddningstjänsten Storgöteborg gick upp i stabsläge och kallade in extra personal på grund av händelsen.

– Nu vet vi att det är en fullt utvecklad brand så kraftsamlar än mer. Det finns alltid en viss spridningsrisk, sa Bengt Andersson, ledningsoperatör vid 16:30.

Inga uppgifter om skadade

Enligt räddningstjänsten finns det inga uppgifter om några personskador.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten var det i krocktestlokalen på Volvos område i Göteborg som branden bröt ut. Orsaken till branden är ännu oklar.

Larmet kom 15:32. Räddningstjänsten hade mer än 50 brandmän från sex stationer på plats. Även polis skickade dit personal för att understödja räddningstjänsten vid behov.

”Påverkar inte produktionen”

En talesperson för Volvo cars sa till SVT att branden inte kommer att påverka fabrikens produktion. Han bekräftade också att ingen skadats i branden och att samtliga i byggnaden evakuerades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Volvo cars

Mer i ämnet