Bilden på vägtunneln är från ett annat tillfälle. Foto: TT/Privat Jenny Juhlin.

Busschauffören räddade de unga tjejerna – nu hyllas hon

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i rusningstrafiken blev två unga tjejer stående med bilen i vägtunneln. Då stod busschauffören Jenny Juhlin för en hjälteinsats.

Det var i tisdags som busschauffören Jenny Juhlin från Brastad var på väg från bussdepån i Vänersborg med sin kollega. Det rapporterar Bohusläningen. I en vägtunnel utanför Uddevalla fick hon syn på två unga tjejer som blivit stående i höger körfält med rykande bil och utan varningstriangel.

– Bilarna körde förbi som galningar i 90, och ingen stannade till. Bland annat hade en lastbil snuddat vid deras bil när den bränt förbi. Folk tänker inte, säger Jenny Juhlin.

Jenny körde fram bussen och la sig i mittenkörfältet, för att förhindra att fler bilister skulle riskera att krocka med tjejerna.

– Jag öppnade dörren och frågade vad som hänt, om de behövde hjälp att ta sig därifrån.

Det visade sig att tjejerna hade fått punktering, och en av tjejerna var i chocktillstånd.

– Jag sa till dem att gå ut ur bilen och ställa sig innanför vägräcket. Det tog ett tag för dem att koppla, en av tjejerna var så chockad.

Hyllas i sociala medier

Efter att bärgningsbilen kommit till platsen körde Jenny Juhlin vidare. Nu har hennes ingripande blivit hyllat i sociala medier. På en facebook-sida har de unga tjejerna tackat Jenny, och inlägget har fått tusentals likes.

– Jag är överväldigad, det värmer. Bland annat är det en före detta brandman i Göteborg som mailat mig och tackat och sa att han aldrig upplevt något liknande i sina 26 år i branschen.

Men det var en självklarhet för dig att stanna till och hjälpa tjejerna?

– Ja absolut. Jag hade gjort det med min egen bil också. Nu hoppas jag att fler gör så här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.