Byggnadsställning rasade över väg

Uppdaterad
Publicerad

Stormen Urd hade redan på förmiddagen orsakat trafikproblem på flera platser. I Göteborgsstadsdelen Johanneberg slet sig en byggnadsställning loss och föll rakt över vägen.

Händelsen inträffade vid 11-tiden på förmiddagen. Enligt polisen ska inga människor ha kommit till skada när byggnadsställningen lossnade från sina fästen och föll rakt ner på vägen.

– Det har orsakat en del trafikproblem på Viktor Rydbergsgatan. Ett körfält är för närvarande blockerat där, säger Stefan Gustafsson vid polisen.

Flera larm om nedfallna träd hade också kommit in vid lunchtid, bland annat i Lerum. Ett träd blockerar också ett körfält på E20 vid Ingared, meddelar Trafikverket.

– Nu börjar det. Det är känslan jag har. Vi får se hur mycket det blir att göra under kvällen och natten med anledning av vädret, säger Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.