Foto: SVT

Care Together i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Kritiserade vårdbolaget Care Together har under onsdagen begärt sig själva i konkurs.

Det var klockan 10:19 under onsdagen som tingsrätten fattade beslut om att bevilja det kritiserade vårdbolaget Care Togethers egen konkursansökan. Företaget har redan begärts i konkurs av fackförbundet Kommunal den 18 augusti men lämnade under onsdagen in sin egen ansökan som beviljades av tingsrätten. Ansökan gjordes i företagets nya namn ” Cauthia Nordic Vård AB”.

– De har skatteskulder på miljonbelopp. Det är upprörande att dessa personer kan fortsätta sin verksamhet och finansieras av kommunerna, med våra skattepengar, skriver Kommunal Västs ombudsman Kerstin Löfström på förbundets hemsida.

SVT Västnytt granskar hemtjänstföretag

   Enligt Kerstin Löfström är det uppåt 50 anställda hos företaget som väntat på sina löner sedan i juni som nu kommer att få ut sina pengar via den statliga lönegarantin.Den statliga lönegarantin täcker upp för löner tre månader tillbaka i tiden från att konkursansökan lämnats in men äldre fordringar ingår inte.

Många brister

Företaget har tidigare kritiserats för en rad olika brister. Bland annat för att inte betala ut löner, något som konkursförvaltaren nu ska se över.

– Nu ska jag bilda mig en uppfattning om företaget och träffa styrelsen. Sen handlar det bland annat om att se om det finns personal som inte är uppsagd eller om det finns personal som är uppsagd men inte fått ut sin lön, säger konkursförvaltaren Lars Bergström till SVT Västnytt.

SVT Västnytt har tidigare kunnat berätta att vårdföretaget Care Together bland annat har missat att ge äldre mat och mediciner. Därtill har fler anställda berättat om hård press och underbemanning.

Samtliga kommuner i Västsverige där Care Together har varit verksamma har sagt upp sina avtal med företaget.  Se hela granskningen här.

Vi har sökt Care Togethers VD för en kommentar, men inte lyckats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Västnytt granskar hemtjänstföretag

Mer i ämnet