Polisens presstalesman Peter Adlersson Foto: SVT

Container med sprängmedel hittad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat vad man bedömer är en stor mängd sprängmedel i en container i nordöstra Göteborg. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten kan det vara en kriminell grupp verksam i östra Göteborg som äger containern.

Enligt GP har polisen hittat cirka 66 kilo sprängdeg och hundratals elsprängpatroner i containern, men det vill inte polisens presstalesman Peter Adlersson bekräfta.

– Nej, hur mycket sprängmedel det är vill vi inte gå ut med, men det är en stor mängd, säger han.

Det var efter ett tips från tullen som polisen och tullen i måndags gjorde en gemensam husrannsakan i en container i nordöstra Göteborg och beslagtog en stor mängd sprängmedel. Nu pågår utredning om vem som äger containern och vilka som hade tillgång till den. Peter Adlersson kan inte bekräfta uppgifterna till GP om att det skulle röra sig om en kriminell gruppering i östra Göteborg.

– Det finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet vad jag vet, säger Peter Adlersson.

– Det har skrivits en anmälan om olaglig befattning med brandfarliga eller explosiva varor och häleri.

Parti dynamit stals från lastbil

I juni 2016 blev en lastbilschaufför bestulen på dynamit då han övernattade i sin lastbil utanför Göteborg, vilket GT tidigare skrivit om. Tjuvarna bröt sig in i lastbilssläpet när han låg och sov och fick med sig cirka 66 kilo dynamit och åtta kartonger med sprängkapslar.

Kan det röra sig om samma parti sprängmedel?

– Det håller på att utredas och man ska försöka härleda varifrån det kommer, säger Peter Adlersson.

Men ni utesluter inte att det kan vara samma dynamit som stals i somras?

– Vi utesluter ingenting, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.