Flera företagslokaler totalförstördes i branden. Foto: SVT

”Det gör ganska ont”

Uppdaterad
Publicerad

Joseph Andersson har kontor i den brandskadade byggnaden på Hisingen.

– Jag har mitt kontor häruppe. Enligt polisen och räddningstjänsten så kan den vara fuktskadad, säger Joseph Andersson, som driver konsultföretag vid Kvillebäcks center.

– Det gör ganska ont. Tänk om mina kunder blir drabbade. Men det som är positivt är ju att ingen människa har kommit till skada.

kvillebranden

Vad tänker du om dem som eventuellt har anlagt branden?

– Tanken kom på skjutandet i Biskopsgården. Man har tänkt att här borta är vi trygga. Men att det kommit så nära centrum nu, det hade jag inte trott. Jag är förvånad och chockad.

Branden drabbade ju samma huskomplex som vid den stora diskoteksbranden 1998, då 63 ungdomar miste livet. Joseph minns det mycket väl.

– Jag var här och tittade då, men då hade jag ingen lokal här.

Tredje branden

Även Ulla Bjelkenhag påmindes om diskoteksbranden. Hon har bott vid Kvilletorget i 38 år och var med både om branden i porslinsfabriken och vid diskoteksbranden.

– Jag tycker det är obehagligt eftersom jag bor här. Det är den tredje branden jag har upplevt. Porslinsfabriken var ju säkert 20 år sedan. Diskoteksbranden vaknade jag också av på natten. Jag såg hela eländet, säger hon.

Under natten till torsdagen vaknade hon vid halv tre av brandbilarna, eftersom hon bara bor några hundra meter från platsen.

– Det är bara ett stort obehag. Jag trivs väldigt bra i området, men Göteborg börjar bli obehagligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

kvillebranden

Mer i ämnet