18 års fängelse och utvisning blev domen för den 26-årige mannen. Foto: SVT

Högg ihjäl sin chef – hovrätten sänker straffet

Uppdaterad
Publicerad

Mannen högg ihjäl sin chef med ett 60-tal knivhugg och dömdes till 18 års fängelse. På torsdagen sänktes domen i hovrätten till 16 års fängelse.

Det var den 27 januari i år som polisen larmades av anhöriga till en villa i Hamburgsund. En 55-årig man påträffades då avliden med ett ett stort antal stick och skärsår efter ett 60-tal knivhugg på olika delar av kroppen.

26-åringen kunde sedan gripas odramatiskt av polis varefter han erkände dådet. I juni dömdes mannen till 18 års fängelse och utvisning. Åklagaren yrkade på livstidsstraff och överklagade i juli tingsrättens dom och på torsdagen kom hovrättsdomen.

Och hovrätten sänker straffet från 18 till 16 års fängelse.

Religiöst motiverat

Motivet ska ha varit att 26-åringen som både bodde hos mannen och arbetade för honom inte fått betalt för sitt jobb. Enligt åklagaren kan det även ha funnits en religiös bakgrund till dådet.

– Han upplever att han blivit kränkt i sin religiösa tro av arbetsgivaren och att han av den anledningen dödat honom, uttalade sig kammaråklagaren Thomas Willén tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.