MFF:s Tobias Sana reagerade på knallskottet som kastades in från läktarna Foto: TT

Dom i dag för knallskott mot spelare

Uppdaterad
Publicerad

I dag kommer tingsrättens dom mot en 29-årig supporter till IFK Göteborg som åtalats för att ha kastat in ett knallskott på planen under en allsvensk match mot Malmö FF på Gamla Ullevi i april förra året.

Knallskottet träffade Malmö-spelaren Tobias Sana, som tidigare representerat IFK Göteborg. Denne blev så upprörd att han kastade upp hörnflaggan mot läktaren som knallskottet kommit från.

Matchen avbröts, och Malmö tilldömdes senare segern med 3—0.

29-åringen är åtalad för en rad olika brott, bland annat vid ett bråk efter en match mot Hammarby i Stockholm 2015. Enligt åtalet hade polisen gripit en nu 31-årig man som slagit en polisman i huvudet, men 29-åringen och en tredje man drog loss 31-åringen från polisen. 31-åringen är åtalad för våld mot tjänsteman, medan de två andra männen anklagas för främjande av flykt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.