Polisens tekniker undersöker området kring den lägenhet där ett barn omkom i en explosion i ett flerfamiljshus på Dimvädersgatan i Biskopsgården i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Drabbad familj kände sig hotad

Uppdaterad
Publicerad

Den familj vars lägenhet exploderade har enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst tidigare mottagit hot. Detta bekräftas nu även av polisen.

– Vi har tittat på möjligheten att skaffa nytt boende till dem, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Som SVT Nyheter Väst tidigare berättat kan måndagens dåd kopplas till den pågående gängkonflikten i Biskopsgården. En man som dömts för morden på Vår krog och bar är skriven på adressen. Nu visar det sig också att hans familj under en tid känt sig utsatta och hotade.

– Jag vet att polisen tillsammans med Göteborgs stad tittat på möjligheten att skaffa ett nytt boende åt familjen, men det har av olika anledningar inte blivit så. Anledningar som jag inte vill gå in på, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Pojke dödad av handgranat

Familjen var dock inte satt under skydd. Detta eftersom polisen tidigare menat att risken för att hot mot anhöriga ska verkställas är låg, om inte motståndaren själv är där.

– Normalt sett ger de sig inte på tredje part. Här visste man ju att personen satt häktad, säger Thomas Fuxborg och syftar på den morddömde man som är skriven på adressen.

Gjorde ni en felbedömning?

– Då tyckte vi att vi gjorde rätt, men idag med den här kunskapen och verkligheten hade vi ju gjort en annan bedömning.

Nu tvingas polisen till omtag. Nya hotbildsanalyser görs för flera personer.

– Folk har hört av sig till oss och är rädda.

Är det folk som har anledning till det?

– Det vill jag inte kommentera.

Den drabbade familjen bor nu på hemlig adress.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojke dödad av handgranat

Mer i ämnet