Entrén till Skara Sommarland. Foto: TT

Drunkningstillbud på Skara Sommarland

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man fördes till sjukhus efter ett drunkningstillbud på Skara Sommarland. Han hade hamnat i vattnet vid en av attraktionerna på nöjesparken.

Det var på lördagseftermiddagen som räddningstjänst och ambulans larmades till Skara Sommarland efter ett drunkningstillbud. En person hade hamnat under vattnet vid en av attraktionerna och lyckades inte ta sig upp till ytan.

En anställd på nöjesparken hoppade i vattnet och lyckades få upp mannen, som då inte var vid medvetande.

–  Man påbörjade hjärt-lungräddning direkt och när ambulans kom till platsen var han vid medvetande igen, säger Emma Edqvist, marknadschef på Skara Sommarland.

På nöjesparken får all personal utbildning i livräddning och hjärt-lungräddning. Dessutom finns sjukvårdsutbildad personal på plats.

– Allt har gått enligt mallen idag, säger Emma Edqvist.

– Jag uppfattar det som att man har duktig personal på parken, som agerar så snabbt de kan i ett läge där parken har många besökare, säger Tommy Emriksson vid räddningstjänsten till P4 Skaraborg.

Mannen ska ha klarat sig med lindriga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.