E6 stängdes av efter trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom när en lastbil körde omkull på E6. Olyckan orsakade totalstopp på E6 i Bohuslän och vägen var avstängd fram till strax före midnatt.

Lastbilen körde in i mitträcket och när släpet slungades välte hela bilen och la sig på tvären över körfält i bägge riktningarna. Trafiken stängdes vid 15.05 av i båda riktningarna på E6 i höjd med Lurmotet norr om Tanum.

– Det är totalstopp i båda riktningar och kommer vara ett tag framöver, sade polisens presstalesperson, Jenny Widén strax efter att olyckan inträffat.

I nästan nio timmar var trafiken avstängd, och först vid klockan 23.45 kunde Trafikverket konstatera att det åter var full framomlighet på motorvägen. Orsaken till att det dröjde så länge var det omfattande saneringsarbete som pågick hela eftermiddagen och kvällen.

– Lastbilen var lastad med tomflaskor, så det är glas i tjocka lager på alla fyra körfält, sade Stefan Lång, inre befäl vid polisen i Uddevalla, under eftermiddagen.

Trodde att flera bilar var inblandade

Ambulanshelikopter kallades till platsen, men lastbilschaufförens liv gick inte att rädda. Till en början befarade man även att fler personer var skadade, då man trodde att ett fordon hamnat under lastbilen.

– Just nu undersöker vi om det finns något fordon eller person under lastbilen, det är smått kaotiskt på platsen, sa Andreas Bengtsson vid Polisens ledningscentral strax efter klockan 16.

Dessbättre fanns det inget annat fordon under lastbilen.

Olyckan ska utredas

Hur olyckan har gått till vet inte polisen i nuläget.

– Vi vet inte vad det är som har orsakat detta. Det kommer att utredas, så får vi se vad det resulterar i.

Bilen tas, precis som vid alla dödsolyckor, i beslag för att genomgå en teknisk undersökning.

Välj andra vägar

Olyckan har haft stor påverkan på trafiken, som leds om via gamla E6 mellan Lur och Skee.

Motorvägen kommer inte att kunna öppnas igen förrän under natten mot måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.