Foto: SVT

Eduardo såg rånet i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Den beväpnade gärningsmännen sa till personalen att han hade en bomb och rånade guldbutiken. Eduardo Villanueva såg händelsen från en restaurang på andra sidan gatan. – Gärningsmannen hade tomtekläder på sig, säger han.

Det var vid 13-tiden på söndagen som en beväpnad gärningsman gick in på den exklusiva guldbutiken i centrala Göteborg. Mannen hotade personalen med en kopia av ett automatvapen och kom över ett antal dyra klockor innan han lämnade platsen. ”Jag har en bomb och detta är ett rån” ska han ha sagt enligt polisen.

Vittnet Eduardo Villanueava satt på en restaurang i närheten när händelsen inträffade.

– Vi såg hur folk började springa, säger han.

– Sedan såg vi honom med en väska med stöldgodset och ett automatvapen, då blev vi rädda också.

Hade tomtemask

Enligt Eduardo Villanueava hade gärningsmannen en tomtemask på sig.

– Han hade klätt ut sig som en tomte, säger han.

Mannen kunde gripas av väktare en i närheten av guldbutiken. Det visade sig då att vapnet var en kopia. Ingen människa skadades fysiskt vid rånet men många blev skärrade.

– Det är ingen som är fysiskt skadad men det var naturligtvis traumatiskt för både personal och kunder, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen region väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.