Foto: SVT

Efter krisen på hospice – nya pengar skjuts till

Publicerad

SVT berättade i vintras om hur döende människor tvingades köa för att få en plats på hospice – trots att det fanns tomma platser. Då hette det att pengarna tagit slut. Nu är de rödgröna överens om att skjuta till över sex miljoner kronor för att undvika samma situation igen.

Det var i december som SVT Nyheter Väst kunde berätta om tomma platser inom hospicevården i Göteborg. Samtidigt växte kön. Skälet var att pengarna som var avsatta för hospicevården helt enkelt tagit slut.

Idag meddelade ansvarige politikern Daniel Bernmar (V) att de rödgröna partierna inom Göteborgs stad är överens om att skjuta till pengar till hospicevården.

– Vi är överens, och jag tror att vi kommer att upp det i kommunstyrelsen nästa vecka. Det får inte bli en liknande situation som det var före årsskiftet, säger Bernmar till SVT Nyheter Väst.

Även Alliansen uppger att de föreslagit en ökning av anslagen till hospicevården med sex miljoner kronor i sin skuggbudget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.