Foto: Joakim Eriksson

Två anhållna misstänkta för mordförsök på polis

Uppdaterad
Publicerad

En polis knivskars efter en utryckning till Hässleholmen i Borås under tisdagskvällen. Nu meddelar polisen att två män sitter anhållna efter attacken.

– Det är ett väldigt allvarligt angrepp, säger Göran Arvidsson, sektionschef vid polisen i Borås.

Två män, båda i 20-årsåldern är anhållna efter attacken mot en polispatrull i Borås i tisdagskväll. Männen anhölls under morgonen av åklagare men är inte misstänkta för själva knivhugget.

– De är misstänkta för mordförsök och våld mot tjänsteman, men vi tror inte att det är någon av dessa personer som knivskar polismannen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst till SVT Nyheter Väst.

De misstänkta ska höras under dagen men misstänks än så länge endast för inblandning i bråket då ett större gäng unga män angrep en polispatrull och en polisman knivskars i sidan.

”Ett allvarligt angrepp”

Polisen som knivskars fick lindriga skador.

– Skadorna är begränsade. Men det är ett väldigt allvarligt angrepp vill jag påstå. Utgången kunde ha blivit en helt annan, säger Göran Arvidsson, sektionschef vid polisen i Borås.

Vad som ligger bakom attacken är ännu oklart men enligt polisen är det inte första gången liknande bråk uppstår i området.

”Folk pratar med oss”

– Det har varit bråk i Hässleholmen tidigare. Det finns de i området som inte vill ha polisen där överhuvudtaget, säger Hans Lippens, Polisens presstalesperson till TT.

Enligt polisen har man fått en bra bild av vad som skedde på Hässleholmen under tisdagskvällen. Många vittnen har lämnat utförliga uppgifter.

– Folk pratar med oss och det är jättebra, vi vill gärna ha fler vittnesmål från folk som har sett något, säger Thomas Fuxborg.

Det finns även uppgifter om att folk ska ha filmat händelserna.

– De filmerna är vi såklart väldigt intresserade av, säger Thomas Fuxborg.

Ökad polisnärvaro

Under onsdagen fortsätter polisen att knacka dörr i området och samla in uppgifter från vittnen.

– Vi kommer även under dagen att fortsätta med trygghetsskapande åtgärder med ökad polisnärvaro i området, säger Thomas Fuxborg.

Förutom de anhållna togs flera vittnen från området in för förhör under sen kväll medan den man som misstänks för knivskärningen fortfarande är på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.