En knivskuren i storbråk på flyktingboende

Uppdaterad
Publicerad

En person blev knivskuren i huvudet i ett storslagsmål på ett flyktingboende i Vårgårda. Enligt polisen kan upp till 60 personer varit inblandade i bråket.

– Två personer är gripna misstänkta för dråpförsök, säger Andreas Bengtsson biträdande vakthavande befäl vid polisen i region väst.

På lördagskvällen larmades polisen i Västra Götaland till ett stort slagsmål på ett flyktingboende i Vårgårda. Enligt polisen handlade det om ett bråk mellan två grupperingar.

– När patrullen kom dit ska 50 till 60 personer varit på platsen. En blev knivskuren i huvudet, säger Andreas Bengtsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region väst.

”Två olika grupperingar”

Den knivskurne mannen ska enligt polisen inte vara allvarligt skadad, men tvingades ändå uppsöka sjukhusvård. Två personer greps av polisen, de misstänks inledningsvis för dråpförsök.

– Vad som låg bakom bråket är ännu inte klargjort, vi vet bara att det var två olika grupperingar, säger Andreas Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.