En kvinna utsatt för våldtäktsförsök i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna uppger att hon blev utsatt för ett våldtäktsförsök utanför en butik i Mölndal under fredagskvällen. – Det var förhållandevis tidigt på kvällen som vi fick in larmet, säger Jenny Widén, polisens presstalesman.

Klockan var runt tjugo i åtta på fredagskvällen när en polisen fick larmet.

– Då hade kvinnan sprungit in till en servicebutik där hon fick hjälp. Man ringde både polis och ambulans som förde kvinnan till sjukhuset.

Ska ha haft kniv

Kvinnan var blodig när hon hittades och hade skador på kroppen, dock inga allvarliga skador. Vad det är för typ av skador vill polisen inte säga, men enligt kvinnan ska mannen ha haft en kniv.

Till en början trodde polisen att händelsen inträffade vid en park, men har nu förstått att det hände vid Tempelgatan i Mölndal.

Polisen har inte hört från några vittnen som kan ha sett vad som inträffade. Händelsen rubriceras som våldtäktsförsök och sektionen för grova brott har hand om ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.