Tidigt på morgonen den 1 mars sköts en 45-årig kvinna till döds på en parkeringsplats i Högsbohöjd. Foto: SVT

Vittnen kände igen misstänkt man

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som gripits misstänkt för mord pekades ut av vittnen som kvinnans före detta partner.

Den kvinna som sköts i ansiktet på en parkering i Högsbohöjd i morse har avlidit av sina skador.

Enligt polisen hörde flera personer av sig efter att ha hört skottlossning strax efter klockan sju vid Högsbohöjd i Göteborg.

Mördad kvinna Göteborg

– Flera vittnen uppger att ett antal skott avlossats, säger Ulla Brehm, Göteborgspolisens presstalesman till SVT Västnytt

När polisen kom till platsen hittades en kvinna på en parkering. Kvinnan var skadad i ansikte och i armen, och polisen sa först att skadorna var allvarliga. På förmiddagen bekräftades sedan att kvinnan avlidit. Den döda kvinnan är i 45-årsåldern och avled på platsen, enligt polisen.

En man är gripen misstänkt för dådet

Efter att flera polispatruller har sökt igenom området med hundar och helikopter har man nu gripit en man i 50-årsåldern, som är misstänkt för dådet.

– Vi har haft stor hjälp av vittnesuppgifter, säger Ulla Brehm.

Gripandet skedde odramatiskt en bra bit utanför Göteborg. Mannen satt vid gripandet i en bil och är nu misstänkt för mord.

– Nu går utredningen vidare för att höra honom, se om han kan bindas till brottet, och eventuella motiv, säger Jan Strannegård, polisens presstalesman.

Kvinnan ansökte i januari om kontaktförbud mot den misstänkte mannen, som hon levt tillsammans med. Men kvinnan fick nej på sin ansökan från den åklagare som hade hand om ansökan. Avslaget berodde på att mannen tidigare inte har dömts för brott mot närstående.

I åklagarkammarens beslut står:

”Skälen för ett kontaktförbud uppväger inte det intrång eller men i övrigt som förbudet innebär mot den mot vilken förbudet avses gälla. Förutsättningarna för kontaktförbud är mot denna bakgrund inte uppfyllda”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mördad kvinna Göteborg

Mer i ämnet