Foto: SVT

”Ett fruktansvärt dåd”

Uppdaterad
Publicerad

– Det är ett fruktansvärt dåd men det ska inte förändra sättet kommunen arbetar i Biskopsgården, säger kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson (S).

– Det känns som om man skulle vilja ta och göra något helt annat, men jag tror samtidigt att det är viktigt att vi fortsätter med det jobb vi gör i stadsdelen, säger Ann-Sofie Hermansson.

Hon är nöjd med det arbete som pågår, där Stadsdelsförvaltningen bland annat arbetar tillsammans med polis kring avhopparverksamhet, mot radikalisering och andra åtgärder för att minska kriminaliteten i området.

– Det är viktigt att hålla i det arbetet. Sedan skall polisen göra sitt arbete med att få fast de här personerna, men i slutändan handlar det för oss från politiskt håll att jobba för det jämlika samhället, när nu ökande klyftor ändå föder den här sortens problem.

Kommer det som har hänt innebära att det arbete som pågår får mer resurser?

Större fokus

– Det kanske är så att det blir större fokus på det nu. Och just åt trygghetsfrågor kommer vi att ägna oss särskilt mycket nu under höst och vår då det är en sak som engagerar göteborgaren. Efter det här hemska dådet så känner man sig otrygg och då kanske vi skall ha en dialog hur vi kan snäppa upp det arbetet.

Polisen ska informera

Vid nästa kommunstyrelsesammanträde den 7 september kommer polisen att informera politikerna om läget i Biskopsgården.

– När sånt här har hänt så känner man alltid att man vill göra mer, men vi skall framförallt inte avbryta det vi redan gör, det är ett väldigt bra arbete som pågår just nu i stadsdelen, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.