Foto: TT

Fem män får fängelse för skolinbrott

Uppdaterad
Publicerad

Fem av sex åtalade får fängelse för en rad skolinbrott runt om i Väst- och Sydsverige. En man frikänns.

Under våren har Sjuhärad, Halland, Blekinge och Småland plågats av en skolinbrottsvåg där datorer och surfplattor för miljontals kronor har stulits. I ett fall lyckades tjuvarna få med sig närmare 40 stycken.

En del av elektronikprylarna har sedan kunnat spåras till flera olika länder runt om i världen. Bland annat i Serbien, Marocko, Irak och Vitryssland.

Skolinbrott i Sydsverige

Men i maj i år lyckades polisen till slut göra det första gripandet och sedan har det rullat på. Totalt åtalades sex män under hösten för att ha systematiskt brutit sig in i ett stort antal skolor. Ett 40-tal skolinbrott ingick i utredningen. Och nu har domen kommit.

Fem av de sex misstänkta männen fick fängelse i mellan fyra månader och ett och år och fyra månader för bland annat grov stöld, stöld och försök till stöld.

Den yngsta i gänget, en 17-årig man, frikändes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolinbrott i Sydsverige

Mer i ämnet