Fem bilar totalförstörda utanför Kinna

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen brann fem bilar vid en fastighet utanför Kinna. En person är gripen i samband med händelsen.

När larmet om branden kom in vid tiotiden åkte polis och räddningstjänst till platsen.

– Totalt var det fem bilar som brann som stod ganska tätt inpå varandra. Fyra av dem var fordon som man haft som reservdelsbilar, säger Björn Christoffersson inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten bedömde att det fanns en spridningsrisk då ett boningshus låg relativt nära bilarna. Efter en dryg kvart kunde branden dock släckas.

Enligt polisen har inga personskador rapporterats i samband med branden. I närområdet greps en man strax efteråt som uppgav att det var han som orsakat branden.

– Jag har ingen ålder på mannen, och vågar i nuläget inte svara på om han har någon anknytning till gården. Mannen hade sagt till någon i närområdet att det var han som tänt på bilarna, och ville att de skulle ringa polisen. Så han mådde nog inte så bra misstänker jag, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.