Uppkörningen gick inte som mannen hade tänkt sig. Foto: TT

Fick inte körkort – skallade inspektören

Uppdaterad
Publicerad

När den 30-årige trollhättebon fick veta att körprovet inte blev godkänt tappade han besinningen och gick till attack mot trafikinspektören. Nu döms mannen till skyddstillsyn och skadestånd på 8.000 kronor för våld mot tjänsteman.

Enligt förhören blev 30-åringen kraftigt frustrerad över att han inte skulle få något körkort. Trafikinspektören fick enligt egen uppgift ta emot två knytnävsslag i ansiktet och blev därefter skallad på näsan. Att underkända förare reagerar på det här viset hör inte till vanligheterna, trots att det kan vara känslosamt att göra provet.

– Jag har inte hört att någon skulle ha skallat någon tidigare, det är mycket ovanligt, men det är klart att det är mycket känslor och så. Det är ju en stor dag i livet, säger Ylva Lundin, kommunikationschef på Trafikverket.

Blödde från näsan

30-åringen förnekar brott och säger sig i stort sett sakna minnesbilder från händelsen utöver att trafikinspektören blödde från näsan.

Mannen döms till skyddstillsyn med föreskrift att också genomgå ett särskilt vårdprogram riktat till personer med generell våldsproblematik.

Läs också: Smeknamnet på nummerplåten stoppades av Transportstyrelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.