Göteborg Film Festival invigs alltid på bio Draken i Göteborg. Foto: Tina Vernon/GIFF

Filmfestivalen invigs i hela Västsverige

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg Film Festival fyller 40 år och firar stort genom att inviga festivalen på 40 biografer i Västsverige.

Vanligtvis invigs Göteborg Film Festival på klassiska Bio Draken i Göteborg med invigningsfilm och tal av bland annat kulturministern.  Men när nästa filmfestival drar igång, den 27 januari 2017, kommer invigningen att kunna ses på 40 biografer runt om i Västra Götalandsregionen.

– Invigningsfilmen är själva kronan i Göteborg Film Festivals program. Det är alltid otroligt stort intresse för att se invigningsfilmen så det är jättekul att vi på det här sättet kan ge ännu fler chansen att se en riktigt bra film, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare för Göteborg Film Festival.

Det är med anledning av att Göteborg Film Festival fyller 40 år som man vill göra en extra satsning för invånarna i Västsverige. Invigningsfilmen och invigningsceremonin kommer att streamas ut till totalt 40 biografer. 

Många har visat intresse

Redan klara är Borås, Skärhamn, Skene, Ulricehamn, Uddevalla, Tranemo, Tjörn, Tanum, Sotenäs, Stenungsund, Mölndal, Mark, Karlsborg, Härryda och Götene.

– Många orter har visat intresse och det är vi väldigt glada för. Men alla platser är inte spikade än så det finns fortfarande tid att anmäla intresse, säger Josefine Hardstedt, som är projektledare för satsningen.

Filmfestivalen pågår den 27 januari till den 6 februari 2017 och festivalprogrammet släpps den 10 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.