Foto: TT

Flera larm om urspårade julbord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Skaraborg får rycka ut till många julbord och julfester just nu för att ta hand om fylla och bråk. I helgen omhändertogs flera personer i Hjo efter ett julbord som spårat ur.

I lördags larmades polis till en restaurang i Hjo där flera personer råkat i luven på varandra. Även under fredagen fick polisen omhänderta flera personer som druckit för mycket på julbordet.

–Vi blir kontaktade för att det är någon eller några som är överförfriskade. Sedan kan det också vara någon enstaka misshandel eller ofredande, säger polisinspektör Eva Karlsson vid polisen i Skaraborg till radio P4 Skaraborg.

Det vanliga är att omhändertaganden av berusade sker på krogar och diskotek, men just nu handlar det istället om restauranger i samband med julbord, rapporterar radion.

Folk hamnar i bråk

När snapsarna blir för många händer det att folk hamnar i bråk både med sina egna kollegor och andra sällskap runtomkring.

– Det kan vara olika sällskap, men också egna. Men det är väl för att det är mer folk ute i rörelse vid den här tiden, säger Eva Karlsson, som konstaterar att man kanske behöver tänka på hur mycket alkohol man konsumerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.