Foto: SVT

Förlossningsvården samlas på Östra

Uppdaterad
Publicerad

Sjukhusledningen på SU har tidigare beslutat att centralisera förlossnings- och kvinnosjukvården till Östra sjukhuset. Nu vill ledningen att det arbetet ska inledas redan våren 2017.

I samband med planeringen för att utöka brandskyddet på Mölndals sjukhus har undersökningar avslöjat att man funnit asbest i damm i undertaken på de våningsplan där förlossningsvård och neonatologi har sin nuvarande verksamhet. Det är inte någon hälsofara att vistas i lokalerna,  men det planerade byggarbetet kan komma att innebära asbestproblem.  Därför vill ledningen att man nu påskyndar flytten av förlossningsvården från Mölndals sjukhus till Östra sjukhuset, meddelas i ett pressutskick.

Beslut kommer inom kort

Det ursprungliga beslutet att flytta förlossningsvården från Mölndals sjukhus till Östra sjukhuset i maj 2018, togs våren 2016 av styrelsen för Sahlgrenska Universitetssjukhuset, i samråd med Hälso- och sjukvårdsnämnderna i regionen.

Förlossningsvården i Väst

Det slutgiltiga beslutet förväntas tas av sjukhusets styrelse den 28 oktober 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlossningsvården i Väst

Mer i ämnet