Frölunda skriver hockeyhistoria – igen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen drabbade Frölunda och Skellefteå samman i hockeyrinken för sista gången den här säsongen. Men det är inte vilken slutspelsmatch som helst. Det här blev ännu en historisk vändning.

Förra året kammade Frölunda hem SM-guld. I år är det ännu osäkert. Men det kanske inte är så illa som det kan se ut.

Bara fyra gånger tidigare har ett lag som legat under med 1-3 i matcher lyckats vända under slutspelet. Två av de gångerna var det Frölunda. Senast var det mot Luleå för två år sedan, då var lagkaptenen Joel Lundqvist med.

– Att klara av en sådan vändning ger en skön känsla. Nu gäller det att ta den här matchen också, säger Lundqvist till GP.

Statistiken gjorde med andra ord redan innan matchen laget historisk i bemärkelsen upphämtning. Under kvällen hände det igen för Frölunda – i matchen där det handlade om att vinna eller försvinna mot Skellefteå i den sjunde och avgörande kvartsfinalen.

Frölunda vände och tog sig till semifinal.

Fakta: Lagen som vänt 1–3

2006: Frölunda–Linköping 4–3 (i semifinal).

2009: HV71–Timrå 4–3 (kvartsfinal).

2010: Linköping–Frölunda 4–3 (kvartsfinal).

2015: Frölunda–Luleå 4–3 (kvartsfinal).

2017: Frölinda-Skellefteå 4-3

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.